Hatha yoga

Voor een les Hatha Yoga kom je naar STIL. | body & mind studio voor Den Haag en omstreken. Door Hatha Yoga onthaast je en ervaar je minder stress. STIL. ligt naast Voorburg.

Wat is Hatha Yoga?
Hatha yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen gericht op beheersing van de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het deze vorm van yoga die de meeste bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt wanneer men van yoga spreekt.

Statische houdingen
Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hathayoga bestaat voornamelijk uit statische (= niet-bewegende) asana's.

Gezondheid bevorderen
In het Westen is hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast meent men dat de technieken ook een gunstig effect hebben op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Verder treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga is in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Deze les is zeer geschikt voor 50-plussers.

Doe de yogatest en ontdek welke vorm van yoga aansluit bij jouw wensen en behoeften.
 
STIL. | body & mind studio is powered by Westvliet Family Sports & Health Club.

Ja, ik wil een gratis proefles!